Affiliate Marketing website beginnen

Wat is Affiliate Marketing?

Antwoord:

Het promoten van andermans producten in ruil voor een commissie (vergoeding).

Als affiliate marketeer ben je dus de schakel tussen de koper en de verkoper van een bepaalde product of dienst.

In ruil voor jouw moeite om een product of dienst te verkopen ontvang jij commissie bij iedere succesvolle verkoop.

Je hoeft dus zelf niets te verkopen, maar zorgt enkel voor de promotie van de producten van iemand anders. Wanneer iemand op jouw link klikt, en vervolgens een aankoop bij deze website(s) doet, ontvang jij een commissie (vergoeding) over deze aankoop. Meestal is dat een percentage van de opbrengst).

Stel je hebt een blogsite (of nog wilt beginnen) over voetbalschoenen waar je zelf geen voetbalschoenen verkoopt, (dus geen webshop) maar puur alleen blogartikelen schrijft over voetbalschoenen. Bijvoorbeeld een artikel met informatie over de beste voetbalschoenen voor kunstgras.

Vervolgens plaats je een link in dat artikel dat doorverwijst naar een webshop zoals Sport2000 of Bol.com waar de voetbalschoenen te koop staan. Zodra de bezoeker op één van de door jou doorverwezen site een aankoop doet, ontvang jij een commissie (vergoeding) over deze aankoop.

Dat is dus geld verdienen zonder dat je zelf iets hoeft te verkopen. En dat is niet alles. Want omdat je geen eigen voorraad hebt hoef je namelijk ook niets te verzenden, heb je geen klantenservice, geen retourtjes enzovoort. Het enige wat je hoeft te doen is het promoten van de producten met als doel de bezoekers doorsturen naar de site waar de voetbalschoenen gekocht kunnen worden.

Meer doe je niet. De rest doet de verkopende site. Alle verantwoordelijkheden en verplichtingen die erbij horen ligt bij de verkoper. Geweldig toch?! Als je daar serieus werk van maakt kun je daar gegarandeerd grof geld mee verdienen.

Geld verdienen op de automatische piloot

En niet alleen grof geld verdienen, maar ook nog eens op de automatische piloot! Echt letterlijk en figuurlijk. Precies zoals het staat geschreven. Zonder halve waarheden of addertjes onder het gras! Ik weet het, het is haast niet te geloven! Welkom in de wereld van online geld verdienen! Een wereld waar iedereen een droomleven kan realiseren (nog wel).  

Maar goed, laat ik verder gaan. Je kan dus Affiliate Marketing op zo’n manier toepassen dat het je geld kan opleveren op de automatische piloot. Dat loopt via een geautomatiseerd proces. En dat geautomatiseerd proces is het internet plus jouw website. Die twee bij elkaar werken naadloos met elkaar en kunnen jou dus geld opleveren zonder dat je verder nog iets hoeft te doen. Klinkt nog steeds haast onwaarschijnlijk of niet? En toch is dit waar.

Het werkt dan als volgt in de praktijk: stel je bent geïnteresseerd in voetbalschoenen en hebt de intentie om de schoenen online te bestellen. In 9 van de 10 gevallen ga je naar de zoekmachine van Google en typt het woord ‘voetbalschoenen’ in.

(Even een infootje tussendoor: 94,66% van de Nederlanders gebruikt Google om iets te zoeken op het internet. Wereldwijd is dit 92,47%. Op de 2de plaats staat Bing met 2,6% en laat daarmee Yahoo! (1.8%) achter zich. Zoals je ziet staat Google hoog en eenzaam aan de top!

Toppositie in Google

We gaan weer verder: Na ‘voetbalschoenen’ te hebben getypt in de zoekmachine kom je op de eerste Google pagina van de zoekresultaten. Ook wel de top 10 genoemd. En wat de meeste mensen dan doen is bovenaan de pagina op één van de eerste 3 websites klikken. Dat is de top 3 van de zoekresultaten. Dat is tevens ook de droom van elke website ondernemer om daar met je website te staan.

Want dat betekent gratis bezoekers. En wie wil dat nou niet?! Je kan ook met betaalde advertenties in de top 3 verschijnen. Maar als je niet weet wat je doet en denkt om zomaar even wat betaalde advertenties te plaatsen kunnen de kosten hoog en snel oplopen waar je achteraf enorm veel spijt van zult krijgen. Maar goed, betaald adverteren online is even een ander verhaal en heeft wat meer uitleg nodig. Daar zal ik het later iets uitgebreider over hebben.

Maar stel dat jouw site in de top 3 staat, dan is de kans groot dat de betreffende bezoeker op jouw site klikt. Als we daar dan even vanuit gaan, beland de bezoeker dus op jouw site. En indien jouw blogsite goed is ingericht met onder andere interessante artikelen afgestemd op de wensen van de bezoeker enzovoort, dan klikt de bezoeker op de link die jij in de betreffende artikel hebt geplaatst.

(Even voor de duidelijkheid: het moet dan logischerwijs ook een artikel zijn wat de bezoeker moet verleiden om op de link te klikken. Het is de kunst om daar zo creatief mogelijk mee om te gaan. Bijvoorbeeld de bezoeker nieuwsgierig/enthousiast etc maken zodat er zoveel mogelijk op de link wordt geklikt).

Nadat de bezoeker op de link heeft geklikt komt de bezoeker dus op de site terecht waar hij de voetbalschoenen kan kopen. Als hij dan besluit de schoenen te kopen, stuurt de verkoper van de betreffende site de schoenen naar de klant op. En even later maakt de verkoper jouw deel van de vergoeding naar je rekening over. Eindstand: je hebt geld verdiend op de automatische piloot! Letterlijk én figuurlijk. Ik zeg het graag nogmaals: Online geld verdienen op de automatische piloot is ook letterlijk op de automatische piloot; van bezoeker tot geld op je rekening.

Marketingstrategie cruciaal

Nog even over het marketing verhaal: om online geld te verdienen op de automatische piloot is jouw marketingstrategie van groot belang voor succes. Daarom heet het ook Affiliate marketing. Het gaat vooral om de marketing. De marketing verhaal geldt in principe voor alle commerciële websites. Maar om online geld te verdienen op de automatische piloot is de marketingstrategie het allerbelangrijkste. Als je dat op orde hebt, kan het geld pas automatisch binnenkomen.

Met alleen een Affiliate site hebben kom je er nog niet. Dat geldt voor elke website of webshop. Een website hebben is één ding. Maar hoe je wordt gevonden is de volgende stap en ook de belangsrijkste logischerwijs. Zonder bezokers heb je niks aan je site. Hoe je wordt gevondn enzovoort is de marketing verhaal. Online geld verdienen, en al helemaal op de autamiutixche pikioot draait dus voornamelijk om jouw marketingstrategie.

Met dank aan Sociale Media

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een kleine of grote groep volgers op hun Sociuake Media accoount. Dat is al een prima begin waar jij je marketingactiviteiten op kunt loslaten. En nogmaals, dat kan al met je sociale media account. Misschien kun je er nu nog niet zoveel mee door je beperkte groep volgers of door andere interesses, maar dat kun je natuurlijk aan werken enzovoort. Ik geef je graag advies als je een groep volgers hebt en daar iets mee wilt doen.

Het is trouwens ook een leuke bezigheid kan ik je zeggen. Grote kans dat je het leuk gaat vinden om te onderzoeken hoe je je volgers, of een deel daarvan kunt omzetten in euro’s. De meeste zijn sowieso al veel met de telefoon bezig. De kleine overstap naar zakelijk bezig zijn is dus zo gedaan.

Sociale Media bied enorme kansen als het gaat om online geld verdienen. Met Sociale Media kun je er twee dingen mee doen: je tijd verspillen aan lachen gieren en brullen, of je kunt er geld mee verdienen. Óf een combinatie daarvan. Nog altijd beter dan je tijd verspillen als je het mij vraagt.

Als je altijd al verlangde naar makkelijk geld verdienen en dan wordt er opeens een hulpmiddel als Sociale Media gelanceerd die je de mogelijkheid geeft om behalve makkelijk geld te verdienen, dat ook nog vanuit huis te kunnen doen of waar dan ook. Dan zou je wel gek moeten zijn om daar geen gebruik van te maken (Sorry, ik praat nu even voor mijzelf :))

Iedereen moet het natuurlijk allemaal zelf weten. Ik wil hiermee alleen aangeven dat een leven waar iedereen naar verlangd binnen handbereik is. Letterlijk binnen handbereik want je hebt het dagelijks in je handen en kijkt ernaar. Je hebt gewoon een potentiële winkel in je handen dat jou een droomleven kan bezorgen. En heb je het even niet in je handen, dan zit het in je broekzak. Je loopt dagelijks met een complete onderneming in je broekzak. Heb je daar weleens over nagedacht?

Kortom: het zijn prachtige kansen waar nog veel te weinig mensen gebruik van maken. De meeste mensen lijken enkel een kans te zien in Sociale media voor persoonlijke entertainment. Als je daar gelukkig van wordt en financieel niks te klagen hebt is dat prima toch. Voor mij en andere internetmarketeers denken in financiële kansen om de eigen leven een stuk comfortabeler te maken. De de stap naar de online geld wereld is voor ons dan ook niet meer dan een logische keuze.

Waarom nog op de ouderwetse manier met je kraampje naar de markt als je ook thuis op je luie stoel je digitale kraampje onder een nog grotere groep potentiële klanten kunt uitstallen. Aan een miljoenen publiek zelfs. Dat kan met een webshop, Affiliate site, dropshipping site etc. Alles wat je met een site kunt verkopen kun je aanbieden aan een miljoenen publiek dat dagelijks online is. Ik zou zeggen Lang Leve Het Internet. Het is misschien wel de grootse en mooiste zegen voor de mens ooit!

Affiliate site kopen of laten maken

Tot slot: Zo’n Affiliate site kan ik ook voor je maken als je daar eigen ideeën voor hebt. Of een kant-en-klare Affiliate site kopen behoort ook tot de mogelijkheden. Neem contact op als je een voorbeeld van een Affiliate site wilt zien of indien je algemene vragen hebt etc. Vul hiervoor de onderstaande contactformulier in. Alvast bedankt! 

Geldt dit ook voor jou?