Eigen Blog (site) beginnen

Elke website eigenaar die met zijn of haar website wilt groeien zou naast de gebruikelijke activiteiten ook moeten bloggen.

Want bloggen kent eigenlijk alleen maar voordelen en is bij uitstek perfect voor je SEO en dus voor je vindbaarheid.

SEO staat voor (Search Engine Optimization) en betekent in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. Bij SEO gaat het om de positie van jouw website in de zoekresultaten van een zoekmachine. En omdat Google veruit de belangrijkste zoekmachine is hebben we het hier dus over de website positie in Google.

Elke website dat op een natuurlijke manier een hoge positie in de zoekmachine van Google wilt komen zal te maken krijgen met SEO. Websites die het belang van SEO begrijpen, weten hoe superbelangrijk dat voor ze is. Het is zowat de droom van elke website eigenaar om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te scoren op belangrijke zoekwoorden.

Zoekwoorden waar nauwelijks op wordt gezocht heeft weinig zin en is bovendien ook makkelijker hoog te laten scoren in de zoekmachines. Het moeten zoekwoorden zijn waar veel mensen op zoeken en dat vervolgens jouw website als eerste of in één van de eerste 3 websites laat zien. Met belangrijke zoekwoorden zichtbaar zijn in de top 3 dus.

Vooral voor websites met commerciële intenties zoals een webshop, maar ook een Affiliate website, dropshipping site, een site dat gericht is op advertentie inkomsten natuurlijk ook en verder elk soort website dat geld probeert te verdienen is SEO optimalisatie de basis én tegelijkertijd de belangrijkste onderdeel van de marketingplan. Want hoe hoger de website positie hoe meer gratis bezoekers.

En even voor de duidelijkheid: SEO is alleen relevant indien je GRATIS bezoekers wilt hebben via de zoekmachine. Bezoekers via SEO kun je ook op een betaalde manier krijgen via de advertentienetwerk van Google. De zogeheten Google Ads.

Maar genoeg hierover. Ik wilde alleen even het belang van SEO benadrukken en dat vooral door middel van bloggen bereikt kan worden. Er valt nog meer over SEO te vertellen en heb nu even alleen het belangrijkste hierover gedeeld.

Persoonlijk of zakelijk bloggen

Bij mij kun je terecht voor zowel een persoonlijke blog als zakelijke blogsite. Vul onderstaand contactformulier in en dan zal ik zo spoedig mogelijk met een reactie komen en wie weet kun jij misschien binnen no time al geld verdienen met je blogsite.

Geld verdienen met een blog

Verder lees je in dit artikel over hoe je geld kunt verdienen met een blogsite. Deze site gaat tenslotte over online geld verdienen. (Allereerst misschien goed om te weten: de overstap naar geld verdienen met je blog hoeft niet ten koste te gaan van je volgers mocht je dat denken. Sterker nog, het kan een win-win situatie zijn als je je lezers/volgers kunt helpen aan iets waar ze wat aan hebben. Want dat is in feite wat je doet als je hen iets van waarde aanbiedt; je helpt ze verder met jouw product of dienst.

Vooral met de nadruk op waarde. Het moet natuurlijk wel een product of dienst zijn dat met jouw blogsite óf op z’n minst met de blogartikel te maken heeft. Als je iets heel anders gaat aanbieden op je blog, dan kunnen je lezers/bezoekers al snel de indruk krijgen dat je het meer voor het geld doet in plaats van dat je ze wilt helpen met jouw product (en). Ik zou daar zeker op letten want het is te belangrijk om te negeren.

Het zou namelijk erg zonde zijn om je lezers/bezoekers een reden te geven om je blogsite voortaan niet meer te bezoeken. Vooral voor je allereerste bezoekers kan dit een slechte indruk op hen maken.
Met je vaste lezers hoeft dat niet perse. Die blijven nog wel komen als je site interessant genoeg voor hen zijn.

Hier volgt een duidelijke voorbeeld van geld verdienen met je blogsite d.mv. Affiliate Marketing:

Stel je bent een hobby klusser (of geen klusser, je hoeft niet perse een hobby klusser te zijn. Als je graag alleen teksten schrijft over klussen is dat ook prima) met een klusblog en je hebt al aardig wat lezers/bezoekers.

Je schrijft regelmatig artikelen over bijvoorbeeld huis, tuin, keuken klussen en hebt trouwe lezers die jouw blogs geweldig vinden. Schrijven over klussen is dan ook het enige wat je doet.

Maar wat je waarschijnlijk niet wist of nooit echt bij stilstond, is dat jouw geïnteresseerde lezers tegelijkertijd ook klanten kunnen worden als je ze iets van waarde kan aanbieden waar ze ook wat aan hebben.

Bijvoorbeeld een E-book met duizenden bouwtekeningen. Superhandig voor de echte klusser. En Zulke ebooks zijn er ook als Affiliate producten. De auteurs zijn meestal zelf ook fanatieke klussers en hebben een mooi idee bedacht om de opgedane kennis en ervaringen over allerlei soorten klusjes samen te bundelen tot een e-book en op de markt te brengen. Ik kan je zeggen dat het inderdaad een geweldig idee was. Ze verkopen als warme broodjes en al helemaal sinds de Coronacrisis toen veel mensen thuis aan het klussen sloegen.

Als je dan een e-book vol bouwtekeningen tegenkomt voor een aanzienlijke prijsverschil dan andere soortgelijke E-boeken, dan kun je je wel voorstellen dat je daar happy van wordt

Dat zijn dingen waar hobby klussers echt wat aan hebben. Met zo’n bundel aan bouwtekeningen kun je bijna alles zelf maken. Van tafels, kasten tot aan schuurtjes en keukens bouwen enzovoort.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n e-book genaamd Fred’s Bouwtekeningen Pakket:

                       

Klik op de afbeeldingen om de website te zien als voorbeeld waar de doorverwezen bezoeker wel of niet een aankoop kan doen.

Dit is een één van de duizenden Affiliate Marketing producten die iedereen kan promoten in een blog en na een succesvolle verkoop ontvang je een commissie = (vergoeding). Dat is geld verdienen met plezier; schrijven over je hobby én tegelijkertijd er ook nog geld mee verdienen. Is dat geweldig of supergeweldig?

Als je al een blog site hebt dan heb je inmiddels al ervaren hoe leuk dat kan zijn. Of misschien nog niet. Dan komt het nog hoop ik. Want de meeste bloggers geven genot en plezier als belangrijkste reden een blog te starten.

Sommigen schrijven het liefst over één onderwerp en anderen over verschillende onderwerpen. Of gewoon alles door elkaar. Van persoonlijke blogs als de ervaring van je eerste auto, de eerste sollicitatiegesprek, je eerste vakantiejob tot professionele fashion, food, reisblogs en ga zo maar door.

De vrijheid, tijd en ruimte om over van alles en nog wat te bloggen kan voor elk persoon zeer bevrijdend en ontspannend werken naast het soms stressvolle dagelijkse leven.

Schrijven zoals je praat

Bij een blog hoort ook altijd een losse en informele schrijfstijl. Dat maakt bloggen ook zo makkelijk en leuk om te doen. Je hoeft je niet te houden aan saaie stijlregels die je wellicht op school geleerd hebt. Schrijf gewoon zoals je praat. En omdat iedereen kan praten, kan ook iedereen bloggen.

Verder nog is het leuke aan bloggen onder andere dat je helemaal zelf bepaalt waar je over schrijft én hoe je schrijft. Er zijn geen regels of standaarden waar je op moet letten tijdens het bloggen. Blog erop los is de enige regel! Zolang je er plezier aan beleefd en er gelukkig van wordt is je blogsite altijd geslaagd. En zoals elk mens uniek is is ook elke blog uniek. Of zie het als een vergelijking met een dagboek. Die is ook altijd uniek en zelfs origineel.

Geld verdienen met blog

Behalve bloggen voor persoonlijke doelen kun je ook zakelijk bloggen. Dus puur om er geld mee te verdienen of een combinatie daarvan; persoonlijk bloggen en tegelijkertijd geld mee verdienen middels Affiliate marketing. Of puur zakelijk bloggen waarbij je dan producten en/of diensten aanbeveelt voor bedrijven waar je een samenwerking mee hebt. Eigenlijk hetzelfde wat een influencer doet maar dan met berichten schrijven. Een influencer is voornamelijk aan het klessebessen zoals je weet.

Even een korte samenvatting over de financiële kant van bloggen op een rijtje:

-Persoonlijk bloggen + Affiliate marketing = geld verdienen.
Persoonlijk bloggen + advertenties = geld verdienen.

En ook in beide gevallen kan het geld op de automatische piloot binnenkomen. Een bezoeker komt op je site en de site doet de rest. Het is dan klik klik klik, en het geld wordt op je rekening bijgetikt!

Op dat moment was jij misschien aan het sporten, chillen, eten, slapen enzovoort.

Bij alle vormen van online geld verdienen is het altijd afhankelijk van het aantal bezoekers. Dat is de allerbelangrijkste voorwaarde om online geld te kunnen verdienen. Zonder bezoekers is logischerwijs geen inkomsten. Met een goed plan kun je van online bezoekers altijd klanten maken. Misschien ook belangrijk om te weten: het hoeft niet ten koste gaan van je bezoekersaantallen mocht je dat eventueel denken.

Tot slot: heb je een blogsite en ook wat bezoekers waar je financieel verder niets mee doet maar wel bereid bent om er ten volle financieel van te profiteren? Of niet ten volle maar af en toe er een leuk zakcentje mee te verdienen? Het kan allemaal. Het enige wat je tot nu toe hoeft te doen is contact opnemen met mij om de mogelijkheden samen te bespreken.

Neem ook contact op indien je nog geen blogsite hebt maar dat wel graag zou willen hebben. Mét of zonder financiële intenties. Het kan allemaal. Jij bepaalt hoe je het wil hebben.

Zelfs als je geen ideeën hebt en niet weet waar je moet beginnen enzovoort. Ik kan je daar allemaal mee helpen. Geen enkel probleem. Sterker nog, geen enkel commercieel online project is onmogelijk voor mij. Ik zit bomvol inspiratie en kan je precies vertellen hoe, wat en waarmee je het beste kan beginnen etc. Of gewoon voor een website in het algemeen en alles wat erbij hoort kan ik je voorzien van de allerbeste advies, tips, suggesties en noem maar op. Je hebt tenslotte de beste online business Expert voor je 🙂

Meld je aan op onderstaand contactformulier en je krijgt zo spoedig mogelijk reactie van mij!

Nog even dit: indien je haast hebt of op de korte termijn of wanneer dan ook wilt beginnen met een nieuwe of bestaande website, wacht daar daar dan niet te lang mee en neem snel contact op om de mogelijkheden te bespreken. Want zoals je misschien wel begrijpt kan ik niet onbeperkt opdrachten aannemen bij zo’n soort werkwijze waar je persoonlijke en actieve begeleiding krijgt. Hier zit een maximum aantal klanten die ik kan begeleiden.