Webshop zonder KvK

Webshop zonder KvK en toch mét iDeal

Als één van de weinige webdesigners en online marketeers krijg ik het voor elkaar om een webshop te maken inclusief iDeal betaalmethode en dat zonder een KvK inschrijving!

Voor wie zich nu afvraagt of een webshop met iDeal betaling niet de normaalste zaak van de wereld is zeg ik heel duidelijk “Nee”. Je mag niet zomaar iDeal op je site aanbieden. Zelfs als je dat stiekem probeert zal dat ook niet lukken. Want je hebt daar ten eerste sowieso een soort programmeertaal voor nodig om de betaalmethode op je site te implementeren.

Een API key (sleutel) om precies te zijn. Dat staat voor (Application Programming Interface key). Dat is een unieke identificatie die wordt gebruikt om een ​​gebruiker, ontwikkelaar of aanroepend programma te authentiseren.

En zo’n API key kun je alleen van een betaalprovider krijgen na een overeenkomst te hebben getekend. Zo’n betaalprovider wordt ook wel een betaalmaatschappij genoemd. Deze betaalproviders hebben daar speciale koppelingen voor en bieden meestal een compleet pakket van verschillende soorten betaalmethodes aan. Behalve iDeal ook nog creditcard, één of twee van de populairste Belgische banken, PayPal, Sofort, Klarna, AfterPay enzovoort.

En voor wie dat nog niet weet: wie iDeal en andere betaalmethodes op zijn of haar site wilt aanbieden, is aangewezen op één van de vier of vijf betaalproviders die Nederland rijk is. De twee bekendste daarvan zijn Mollie en Sisow. Adyen ook wel. Marktplaats bijvoorbeeld zit bij Adyen.
Als je dus iets afrekent in een webshop komt dat geld eerst op een tussenrekening van één van de betaalproviders waar de webshop op aangesloten is. En die maken het geld op hun beurt weer over naar de zakelijke rekening van de webshop. Niet naar de privérekening van de eigenaar van de webshop.

Overigens is het hebben van een zakelijke rekening op naam van de webshop ook de belangrijkste voorwaarde van een betaalprovider om iDeal en andere betaalmethodes te krijgen.
En om een zakelijke rekening bij een bank te openen vraagt de bank om een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Waarschijnlijk weet je nu ook wel wat het verdienmodel is van een betaalprovider. Zo niet, dat is simpel: ze pakken een kleine percentage per transactie. En dat is aardig wat geld kan ik je zeggen.
Maar goed. Nadat hun verdiensten van de totale inkomsten van de betreffende webshop wordt berekend en afgetrokken maken ze het resterende bedrag naar de rekening van hun klanten over.

Maar anyway, ik had het over een webshop zonder KvK maar mét iDeal en ook creditcard betaalmethodes. Nog meer zelfs.
Betaalproviders hebben dus als belangrijkste voorwaarde voor een iDeal aansluiting op je site een KvK inschrijving. Zonder KvK nummer ga je bijna nergens iDeal betalingen kunnen accepteren op je site. En even voor de duidelijkheid: een KvK inschrijving is weer verbonden met de Belastingdienst. Dat gebeurt automatisch.

Maar dat even terzijde. Ik had het over iDeal betaalmethodes met of zonder KvK inschrijving. Zonder een KvK inschrijving is het vrijwel onmogelijk om iDeal betalingen op je site te accepteren.

Laat ik nu alvast even het belang van iDeal benadrukken. Voor wie misschien denkt “dan een site zonder iDeal toch”?!
Dat kan en is uiteraard ook mogelijk. Want je kan bijvoorbeeld ook je eigen bankrekening op je site plaatsen waar de klanten het geld naartoe kunnen overmaken. Of betaalverzoekjes sturen nadat de klant een bestelling op de site heeft geplaatst en direct daarna de mededeling krijgt dat je per mail de betaalinstructies ontvangt. Dit staat trouwens gelijk als oplichting. Mocht je dit dus een keer tegenkomen als manier voor afrekenen weet dan dat dit foute boel is. 99% kans dat het hier oplichting betreft.

Maar even terug naar het stuk over het belang van iDeal op een site. Zelfs als je gewoon eerlijk wilt handelen met je site is het aanbieden van o.a. iDeal betaling cruciaal voor je omzet. Voor binnenlandse verkoop is iDeal zelfs de belangrijkste voorwaarde voor omzet. Simpelweg omdat iDeal de populairste betaalmethode is voor Nederland. Ongeveer 80% van alle online omzet gebeurt met iDeal.
Dus kort gezegd, heb je dat niet, dan is de site niet levensvatbaar en kan je de shop snel opdoeken.

En verder nog hoe denk je dat het overkomt als een bezoeker iets wilt afrekenen op je site en stuit plots op een privérekening als betaalmethode? En ook nog als enige betaalmethode. Want zoals gezegd, de overige betaalmethodes krijg je niet zonder KvK inschrijving.
Maar even terug naar de klant die wilt afrekenen en ziet als enige betaalmethode een privérekening. Dat komt ten eerste heel erg amateuristisch over. Totaal niet professioneel. En ten tweede krijgen de meeste mensen direct argwaan. Ze zullen het absoluut niet vertrouwen. Sterker nog, voor velen is dat genoeg reden om direct de site te verlaten.

Het is ook te vaak op deze manier fout gegaan en bijna iedereen is wel één of meerdere keren online bestolen of minstens één iemand uit je familie, vrienden en/of kennissenkring is dat overkomen. Dus het moge nu wel duidelijk zijn dat iDeal voor vertrouwen en veiligheid staat. En dat is allemaal dankzij de strenge toelatingseisen van de betaalproviders. En maar goed ook want je wilt er niet aan denken wat voor enorme schade aangericht zal worden als iedereen zomaar iDeal op zijn of haar site kan plaatsen. Dat word één grote bende!
Dus was dus even het verhaal over iDeal betalingen.

Een webshop met iDeal betaling en zonder KvK inschrijving is bij mij dus mogelijk. Inclusief andere betaalmethodes.
Als je hierover meer wilt weten stuur me dan een berichtje. Dat kan naar info@koopeeninkomen.nl.
Tot gauw 😊

Dat ik dit als één van de weinige online business specialisten kan meededelen ben ik best trots op haha 🙈. Laten we eerlijk zijn, het is toch wel iets heel speciaals om geld te kunnen verdienen uit het zicht van de ‘legale maffia’ 🤭. En dat nog online ook. Precies ja, mocht je nu denken ‘hey, dat is wel superhandig met mijn huidige werk. Want dat betekent dat ik gewoon door kan gaan met mijn werk en een online erbij kan nemen zonder slapende honden wakker te maken”! Mocht je zo denken dan applaus voor jou 👏. Je begint het door te krijgen. Laat je creativiteit los en je zal de waarde van deze super service waarderen.

Ik ben hier trouwens ook per toeval op gestuit. Nou niet echt per toeval moet ik zeggen. Ik was een tijdje aangewezen op andere manieren van verkopen en ontdekte dus de zojuist genoemde methodes. En na wat dieper te hebben gegraven uiteindelijk nog iets meer tegengekomen. Verder niet meer dan wat ik tot nu toe weet waardoor ik met 90% zekerheid kan zeggen dat dit het ongeveer was. Misschien dat er in de toekomst nog meer mogelijkheden worden ontwikkeld. Grote kans van wel. Als er één wereld is dat nooit slaapt is het wel de internetwereld. En sinds de Coronacrisis en de huidige wereldse gebeurtenissen lijken de ontwikkelingen in de internetwereld in een stroomversnelling te zijn gekomen.

De online activiteiten zijn sindsdien toegenomen met als gevolg de groei van internet. Dat geldt natuurlijk ook gewoon voor de onze mensenwereld. Een wereld groeit en ontwikkeld zich snel of langzaam door de activiteiten.
En het mooie van het internet is dat nu elke mens een belangrijke bijdrage kan leveren aan de groei én ontwikkeling van kennis door het massaal te kunnen delen via het internet.

Informatietijdperk

Sinds de komst van het internet leven we nu in een informatietijdperk. Tijdperk van de informatietechnologie dat vervolgens wordt gekenmerkt door het grootschalig gebruik en de invloed daarvan op mens en maatschappij.
Sinds de start van het Wereld Wijde Web (www) in 1989, veranderde de wereld voorgoed. Het einde van het industriële tijdperk en het begin van het informatietijdperk was een feit.

De huidige periode waarin we nu wordt dus aangeduid als het ‘informatietijdperk’. Het is een tijdperk waarin kennis en handel in informatie een steeds belangrijkere rol spelen. Met name de ontwikkelingen binnen de informatie- en communicatietechnologie (ICT), zoals de wereldwijde informatieruimte ‘het internet’, computernetwerken, de mobiele telefoon, videoconferenties en allerlei nieuwe softwaretoepassingen, heeft de maatschappij drastisch beïnvloed.

Zonder informatie kunnen bedrijven vandaag de dag niet meer. We leven in een informatietijdperk. De laatste jaren is de afhankelijkheid van informatie, door de sterk toegenomen informatietechnologie, steeds groter geworden. Juistheid, volledigheid en tijdigheid zijn voor iedere informatiekundige bekende begrippen.

En dit alles heeft natuurlijk voordelen en nadelen zoals dat eigenlijk alles heeft. Maar om het even van de positieve kant te bekijken betekent de mogelijkheden van de informatietijdperk geweldige kansen voor een mens. Door de vele beschikbare informatie en kennis kan jij in principe worden wie je wilt.

Alles is hierdoor opeens voor jou te bereiden. School is eigenlijk niet meer nodig voor kennis rn en persoonlijke ontwikkeling. Alles is online. Je kan letterlijk supermachtig worden dmv het internet. En als je het over geld hebt zeg ik ieder mens is in theorie miljoenair of miljardair. Waarom? Omdat de kennis en informatie om een miljonair of miljardair te kunnen zijn online beschikbaar is. Het is aanwezig. Het is niet ergens in een andere wereld of gewoon onbereikbaar. Nee gewoon hier. Een paar muistikken van jou verwijderd.

Maar nu komt het. Want ik zei in theorie. Op papier dus aanwezig. In dit geval online aanwezig. Je hoeft het dus alleen nog te pakken. Meer niet. Als je de online beschikbare kennis opzoekt en verzameld en dat in de praktijk brengt, kun je dus miljoenair of miljardair zijn. Alle miljoenairs of miljardairs hebben ook de kennis verzameld wat in deze wereld aanwezig was. Niet elders. En ieder van hun op z’n eigen manier. De één via school, de ander internet, via familie, vrienden, kennissen etc.

Ik bijvoorbeeld ook als webdesigner en online marketeer. Puur maar dan ook echt puur via het internet. Kijk, en wat je daarvoor moet doen is even een ander verhaal. Iedereen zal het natuurlijk nu wel met mij eens zijn dat de kennis en informatie voor elk beroep, functie of wat dan ook in deze wereld aanwezig is. Logisch toch. Ik weet. Klopt. Maar zie dat maar te pakken. Zie de kennis en informatie maar te verzamelen etc. En daar komt dus jou talent, mindset, skills etc aan te pas. Die heb je dan natuurlijk nodig om te worden wie of wat je je ook wilt worden. Jouw mindset, skills en vaardigheden bepalen uiteindelijk wie of wat je wordt.

Dus conclusie: je moet er wel voor gaan en het een en ander opofferen om jouw doel te willen bereiken. Wat je doelen ook mag zijn.
Mijn doel van ongeveer 6 jaar geleden was het hebben van een of meerdere webshops zodat ik op een makkelijke en snelle manier geld kon verdienen. Dat was echt letterlijk mijn doel. Na klaar te zijn met een bepaald leven heb ik hiertoe besloten. Wat voor leven ik vóór het werk wat ik nu doe zal ik later vertellen. Dat vereist ook nog een aparte hoofdstuk. Daar kan ik zelfs een boek over geschreven worden. Zonder overdrijven of iets dergelijks.

Maar goed, na besloten te hebben om voortaan mijn geld via websites te verdienen begon mijn reis van kennis verzamelen die ik hiervoor nodig had. En elke persoon die nu z’n geld verdiend met websites zal nu ook zeggen dat het leren van geld verdienen met een website online gedaan moet worden. Op een andere manier ga je dat niet leren. Het kan deels via boeken of een combinatie daarvan. Maar één ding staat vast: je zal het grootste deel van je tijd online moeten spenderen. Ik kan je dan ook zeggen dat ik duizenden uren online heb doorgebracht om de kennis te verzamelen die je als webdesigner én Online marketeer moet hebben. En om beide functies te kunnen moet je nog meer uren achter een scherm doorbrengen.

Even voor de duidelijkheid: webdesigner en online marketeer zijn twee verschillende specialiteiten.
Een webdesigner doet wat de naam al zegt; het maken en ontwerpen van websites. De productie dus. Bijvoorbeeld zoals een auto produceren. Meer dan een website maken doet een webdesigner dus niet. De meeste webdesigners hebben ook nog wel een beetje kennis van de marketing. De marketing die nodig is om de site te laten draaien. Online marketing dus. Internetmarketing is dezelfde benaming.

De meeste webdesigners hebben dus net een beetje genoeg kennis over online marketing om zijn of haar klant te kunnen adviseren wat te doen nadat de webdesigner de opdracht heeft voltooid. Want na een website te hebben gemaakt en gelanceerd, dus online staat en klaar voor gebruik, komt de volgende en belangrijkste stap. Namelijk je site onder de aandacht brengen. Men moet natuurlijk weten dat je bestaat. Anders heb je niks aan een site. Al is het een prachtige site. En daar heb je dus online marketing kennis voor nodig. En online marketing is groot en gaat diep. 

Bij online marketing ligt het helemaal aan jou hoeveel kennis je daarvan wilt hebben. Daar is geen speciale norm voor nodig. Je kan basiskennis leren of veel dieper je te ontwikkelen. En bij online marketing geldt altijd het volgende: hoe meer je kennis je daarvan ontwikkeld hoe meer je zal verdienen. En ook zelfs hoe makkelijker. Met iets meer dan basiskennis kun je al een aardig begin maken met geld verdienen op de automatische piloot. Letterlijk én figuurlijk. Dat kan bijvoorbeeld al met Affiliate marketing. Affiliate marketing is ook weer een aparte vorm van marketing. Zoals ik al zei: Online marketing is breed. Je kan veel kanten op marketing.

Online marketing is goud

Maar één ding is dus duidelijk: Online marketing is de allerbelangrijkste wat je moet weten als je online geld wilt verdienen.

Sterker nog, wie de online marketing beheerst heeft goud in handen. Want met online marketing kun je bijna alles verkopen op het internet. Zelfs gebakken lucht 😅.
Gebakken lucht met slagroom om precies te zijn. Zie je het al voor je? Een verkoper belt thuis bij je aan nadat je daarvoor een online bestelling hebt geplaatst. Ding dong! Jij doet open en de verkoper overhandigd jou je gebakken lucht met slagroom. Hoe dat eruit ziet? Nou gewoon, slagroom dat ongeveer 10 cm boven op een schaaltje zweeft. Alsjeblieft! Je hebt tenslotte gebakken lucht besteld met slagroom. Logisch dat je dan alleen slagroom ziet bovenop je schaaltje. Daaronder is niets te zien omdat het lucht is.

De kracht van marketing

Waarom jij dat dan toch hebt gekocht is omdat de marketing z’n briljante werk heeft gedaan. Dat was de kracht van marketing. Tijdens het surfen op internet kwam er een advertentie langs over een of andere bakkerij dat mega lekkere gebakken lucht verkoopt met onweerstaanbare slagroom! Omdat een advertentie met zo’n gekke titel als ‘gebakken lucht’ natuurlijk heel verleidelijk is om erop te klikken, al is het enkel uit nieuwsgierigheid, kom je op de site van de bakker en daar begint weer de volgde marketing boodschap etc.

Het komt erop neer dat jij uiteindelijk je bestelling hebt geplaatst door de slimme marketing. Hiermee wil ik dus de kracht van online marketing benadrukken. Je kan dus bijna alles verkopen met online marketing.
Met online marketing ben jij in staat om elke product te kunnen verkopen. Je weet ten eerste waar jouw doelgroep zich bevindt en ten tweede hoe je het product moet aanprijzen. En tegelijkertijd moet je ook weten welke middelen je daarvoor kunt gebruiken. Kennis van grafische vormgeving.

Grafische vormgeving

Gebruik je daar een normale kleine of grote advertentieblok voor, of een banner, pop ups etc. Welke kleuren, titels, lettertypes etc.
Dat moet je dus ook allemaal weten. Grote online marketeers beheersen de online marketing als de beste en verdienen dus uiteraard ook grof geld. En meestal allemaal op de automatische piloot. Want door jouw kennis weet je hoe je online geld verdienen kunt automatiseren zonder zelfs letterlijk weken of maanden naar om te kijken.

Dus al die tijd niet je sites te hebben bekeken. Je ziet alleen meldingen op je telefoon van een betaling binnenkomen. Als je tenminste de notificaties van je bank app hebt aanstaan. Of van je mailbox.
Ik zeg dit omdat ik het natuurlijk ook zelf heb ervaren. Je wordt wakker en ziet op je telefoon meldingen van binnengekomen geld. Geld slapen terwijl je slaapt.

Slapend geld verdienen

Weet je hoe dat voelt? Echt heerlijk kan ik je zeggen. Wakker worden en echt opstaan gaat dan ook een stuk makkelijker 😅.
Daarom kan ik alleen maar zeggen lang leve het internet! Wat een verandering in luxe en comfort het voor een mens kan betekenen in zijn of haar dagelijkse leven. Is echt onvoorstelbaar.

24/7 online shoppen

Met online geld verdienen werkt het internet voor jou en niet andersom. Het leven op internet gaat natuurlijk 24/7 door. Daar bestaat geen openings -of sluitingstijden. Terwijl je slaapt, eet, sport, chilt of zelfs vakantie viert komt het geld binnen. En dat weer dankzij de kracht van online marketing!
Het geeft je een droom leven!

Ik denk dat ik het hierbij ga houden en houd het voor gezien.
Mocht je nou ook een site willen hebben of welke andere informatie je ook maar wilt, laat het me dan weten door een berichtje te sturen naar info@koopeeninkomen.nl. Ik zal dan zsm reageren. Ik zal sowieso altijd reageren. Dat je dat in ieder geval alvast weet.
Bedankt voor het lezen en tot gauw 😊

Wil je een voorbeeld zien van een kant-en-klare webshop en een Affiliate Website? Meld je dan hieronder aan en ik zal mijn best doen om binnen 24 uur te reageren.

(ook indien je meer informatie wilt of voor algemene vragen kun je me een berichtje sturen)